Bazalka & Zelené koření
Bazalka & zelené koření je jako stvořené na letní slunečné dny! Tato jedinečná příchuť vznikla při tvorbě menu v italské restauraci, kde bylo potřeba doplnit jídlo chutným a svěžím nápojem.
Sběr
Každoročně sbíráme bazalku na naší oblíbené farmě FD FLORA v Trenčínské Teplé. Díky poctivé práci skvělých žen na farmě se v našem produktu nacházejí bylinky, které nejsou chemicky ošetřeny.
Zpracování
Po poctivém sběru přichází poctivá práce u nás na výrobně. Podstatou naší výroby je macerace - louhování za studena. Díky tomuto jedinečnému způsobu dokážeme zachovat maximální nutriční hodnotu a autentickou chuť. V závislosti na druhu sirupu trvá macerace několik dní až několik týdnů.
Recepty
Díky čerstvé bazalce a upraženému zelenému koření má sirup unikátní chuť. Bazalku & Zelené koření nejčastěji podáváme s ledem, čerstvou bazalkou a citronovou šťávou. V alko verzích doporučujeme 3 verze: gin s citronovou šťávou, rum s citronovou a ananasovou šťávou a nebo prosecco s čerstvými jahodami. Detailní recepty najdete přímo pod příchutí na našem eshopu.
La Paloma
1,5 cl Bazalka & Zelené koření
4 cl whisky
2 cl gin
0,5 cl borovicový ocet
garnish - květ
metoda - shake
Rumpel
2 cl Bazalka & Zelené koření
6 cl rum
1 cl citronová šťáva
4 cl ananasová šťáva
4 listy thajské bazalky
garnish - ananas, thajská bazalka
metóda - stirr
Rumpel #2
2 cl Bazalka & Zelené koření
5 cl gin
1 cl citronová šťáva
soda
garnish - bazalka, černé olivy
metoda - stirr