Recepty
Herbert Limonády
Příprava
Litrový džbán naplníme ledem, nalijeme sirup, přidáme ovoce a byliny, zalijeme vodou nebo sodou a důkladně promícháme. Dozdobíme větvičkami bylinek, plátky ovoce, případně citrusovými kůrami nebo sušeným ovocem.
Poměr ředění
1 l džbán 8 cl sirupu
1/2 l džbán 4 cl sirupu
3 dc pohár 2,5 cl sirupu
Herbert Alkonády
Příprava
Pohár naplníme ledem, přidáme sirup a alkohol. Druh alkoholu vybíráme v závislosti na příchuti sirupu. Následně zalijeme vodou / sodou a dochutíme, vyladíme a dozdobíme. Při alkonádach doporučujeme přidat citrusovou šťávu, dokáže zjemnit přídavku alkoholu čímž dosáhneme dokonale vyváženou chuť.
Poměr ředění
1 l džbán 8 cl sirupu 12 cl alkoholu
1/2 l džbán 4 cl sirupu 6 cl alkoholu
3 dc pohár 2,5 cl sirupu 4 cl alkoholu