Co je Herbert?

Herbert Sirupy je firma, která vznikla z lásky k tradičnímu řemeslu, přírodě a je ovlivněna moderní barovou a kulinářskou scénou. Naše know-how a metoda zpracování vycházejí ze starých postupů našich předků. Zároveň neustále experimentujeme a inspirujeme se různorodostí současné světové gastronomie. Vše začalo mladým mužem, který po práci v baru, trávil veškerý svůj volný čas v malé kuchyni, odhodlán uskutečnit si sen. Dnes je za Herbertem komunita lidí, kteří pro vás v naší výrobně vytvářejí kombinace chutí, které nečekáte, ale jistě si je zamilujete..

“Herbert Sirupy vyrábíme jako čistý, přírodní produkt bez přidání „abecedy“ – umelých esencí, sladidel nebo éček.“

Co děláme?

Každé ráno nám přijde zásilka čerstvého ovoce a bylinek, kterou ještě týž den zpracujeme. Dáváme si záležet na kvalitě a čerstvosti surovin, které používáme. Pro přípravu využíváme zejména lokální zdroje od spolehlivých producentů. Jelikož však rádi experimentujeme, rozhodli jsme se zkombinovat tradici s exotikou, kterou postupně přinášíme do naší tvorby. Naším cílem je upoutávat pozornost vašich chuťových buněk a vytvářet produkty, které jsou tvořeny výhradně na přírodní bázi, z prvotřídních surovin. 

Podstatou našich sirupů je macerace, tedy louhování za studena. Tímto způsobem dokážeme zachovat jejich maximální nutriční hodnotu a autentickou chuť. V závislosti a druhu sirupu trvá macerování od několika dní až po několik týdnů. Každá příchuť je unikát. Naše alchymie spočívá v unikátním postupu výroby, v precizním načasování  a dalším zpracování, ale i v procesech nezbytných k dosažení vyvážené chutě.

Jsme komunita a rodina, jejíž vášní je vyrábět ty nejpoctivější

Naše filozofie

S myšlenkou, že nejdůležitější je obsah, vyrábíme čistý, přírodní produkt bez přidání umělých esencí, barviv nebo sladidel. Spoléháme na přírodní konzervanty obsažené v cukru a použitých ingrediencích. Chceme, aby je naši zákazníci vnímali nejen jako prostředek na osvěžení nebo zahřátí, ale také jako možnost kreativně se vyžít při přípravě sorbetů, zmrzlin, zákusků, smoothies a pod.


Náš příběh

I když historie vaření sirupů sahá až do dětských let zakladatele Herbertu - Maria, reálné kontury získal tento nápad v roce 2010 v Londýně, kde Mário pracoval jako profesionální barman a mixolog. Po neúspěšných pokusech, najít na trhu dostatečně kvalitní a nápaditý sirup, se rozhodl vyrobit si vlastní. Přesně takový, jaký bude vyhovovat jeho kritériím.

Po návratu na Slovensko od míchání a vyrábění vlastních příchutí neupustil, právě naopak. Prvním opravdovým sirupem byla dnes již tradiční příchuť Zázvor & ibišek. Kombinace kyselosti a svěžesti ibišku s pikantností zázvoru si našla od úplného začátku své fanoušky. Následovaly ověřené kombinace, které Mário připravoval v jednom z londýnských barů, kde pracoval - například Okurka & limeta nebo Levandule & borůvka.

Herbert však není jen o sirupech. Najdete nás na festivalech, trzích, svatbách, eventech nebo na vaší párty. Jsme všude tam, kde lidem chutná!

Herbert Czechia, s.r.o, Žirovnická 3133/6, Praha 106 00, 775 595 045, info@herbertsirupy.cz
Používáním těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které nám pomáhají zajistit lepší služby. Více info